Bőrszíj 0074 férfi 20

5 990 Ft

Bőrszíj:

Anyaga:   valódi bőr, oldal varrott, belső megerősítővarrás, részben vastagon bélelt, színe fűzöld, ragasztott bújtató és szíjvégek

Tüskezár nemesacél, színe ezüst

A nálunk vásárolt órákra a szíj és lánc felhelyezése, méretre igazítása ingyenes.

További információért hívja a +36-30-2058-160-as telefonszámot!

1 készleten

Cikkszám: Bőrszíj 0074 férfi 20 Kategóriák: , ,

Leírás

ÓRASZÍJAK, ÓRALÁNCOK

Régi óra új ruhában.

Egy, egy új óraszíjjal vagy csattal a régi óra is új külsőt kap és olyan lesz, mintha új lenne. Vannak, akik alkalomra elegáns bőr óraszíjat, míg a pörgősebb hétköznapokra strapabíróbb fém óracsatot cserélnek ugyanarra az órára és van, aki többféle fazonban, színben, anyagban és formában, stílusosan az érzésének megfelelően váltogatja óráján, mint napi kiegészítőt.

A legtöbb bőr óraszíj maximum 1-2 éven belül, a gyengébb minőségű, nem bőrből készült szíjak jóval hamarabb elhasználódnak, elszakadnak és cserére szorulnak. Tapasztaltuk, hogy a varrott szíjak tovább bírják, mint ragasztott társaik és van, hogy már csak a cérna tartja az órát, mire hozzánk kerül. A szíjak cseréjét higiéniai okokból is célszerű legalább évente megtenni, hogy a bőrszíj belső felületére tapadt lehámló bőrsejtek és kipárolgás enyészete ne okozhasson semmilyen allergiát, fertőzést. Vizes környezetben nem ajánlott a bőr szíjak használata, mert jóval korábban tönkremennek, mint amit alapból bírnának. Még az impregnált (védőréteggel bevont) vízállószíjak is elhasználódnak idővel.

A minőségi óracsatok ezzel szemben bőségük, szellősségük, tisztíthatóságuk miatt sokkal egészségesebbek és jobban tűrik a különböző időjárási viszontagságokat, behatásokat. Az ötvözetből készült óracsatok, bár kedvezőbb árfekvésük mellett, kevesebb tűréshatárral rendelkeznek anyag- és bevonat minőségben.

sportoláshoz használt órákhoz célszerű kaucsuk, szilikon vagy szövet szíjat választani, mivel könnyűek, kellemes a viseletük, valamint higiéniai okokból egyszerű és ajánlott minden használat után tisztítani, fertőtleníteni és minimum évente cserélni.

Tisztíthatóság (általánosságban):

  • Műanyag, szilikon alapú szíjakat, ha az óra vízálló (ügyelve a lezártságra) tengervizes használat után, édesvízzel történő átöblítés.
  • Edzés után, gyenge langyos vizes leöblítés, maximum kevés semleges kémhatású mosószer + édesvizes leöblítés.
  • Világos színű szíjak elszíneződésének eltávolítására eddig nem találtunk módszert. Amennyiben van működő, bevált módszere, javaslata szívesen fogadjuk.
  • Óracsatot, láncot havonta 1x vagy a fenti használatok valamelyike után, a vízállósági paraméterek betartásával, puha, használaton kívüli fogkefe segítségével, keskeny folyású langyos vizes semleges kémhatású mosószeres tisztítás javasolt, hogy a szűk helyekről is kioldódjon a lerakódás.
  • Nem vízálló óránál ügyeljünk, hogy csak a szíjat, csatot, láncot érje víz.
  • Bőr óraszíjat nem célszerű vízzel tisztítani, mert elszíneződik, foltosodik és hamar tönkremegy. Hogy a bőr tovább szép maradjon, a bőrszíj felső része finom ruhával hetente 1x vékonyan áttörölhető természetes alapú (méhviaszos), színtelen cipőpasztával. A belső hasított bőrfelületet, ami a saját bőrével érintkezik, egészségi és időtállósági szempontok miatt, ne kezelje semmivel.

A nálunk vásárolt óraszíjakat, óraláncokat ingyenesen szereljük órájára és igazítjuk csuklójára.

Lepje meg magát egy stílusos kiegészítővel.

Bőrszíj 0074 férfi 20
Scroll to top