Történetünk

Rövid kronológia

 • A néhai órásmester Batta Elek álma, 1966-ban Szabolcs-Szatmár-Bereg  megye leendő órás mestereinek szakmai oktatójaként kezdődött, ami

 • 1976-tól Nyíregyházán, feleségével Batta Eleknével (Bihari Mária 1943-2023 ♥) a saját Ferenc krt-i maszek órajavító műhely megnyitásával folytatódott.

 • 1977-től a keleti régió órás szakembereinek oktatója, egészen
 • 1987-ig, miután a vidéki órásképzéseket központilag megszüntették.
 • 1988-tól vejével, Kazinczi Ferenccel több kiskereskedelmi egység (a Nyírfa- és Keletáruházban, a Hősök terén, a Nyírfa téren, az Univerzum Üzletház 1. és 2. emeletén, valamint Vásárosnaményban) üzemeltetési tevékenysége mellett,

 • A 90’-es évektől a megye óra kereskedelmi boltjainak, saját jogú importból fedezett nagykereskedelmi áruellátását biztosítottuk, egészen a 90’-es évek közepéig, a márka képviseletek hazai megjelenéséig.

 • 1994-ben a város nagyáruházaiban létesített néhány kisebb kiskereskedelmi egységünket, a jelenlegi székhelyünkre, az Univerzum Üzletházba központosítottuk.

 • Batta Elek a végsőkig hű maradt az órajavításhoz, míg 2022 őszén végleg visszaadta lelkét teremtőjének. Ahogy mindig mondta elődei halála után mostmár Ő is  “Az Égi órások táborát gyarapítja.”. Emléke bennünk él tovább.

 

“Annak idején azzal a céllal kezdtünk a vállalkozásba, hogy megbízható, minőségi óramárkákat, elérhető áron, karnyújtásnyira hozhassunk Nyíregyháza lakosainak.

– Batta Elek –

(1943-2022)

♥♥

Ebben a videóban Batta Elek 2022 tavaszán beszél a kezdetekről:  Tempus Óraszaküzlet; Batta Elek A kezdetek 1. rész – YouTube

 • Jelenleg lánya Mónika és veje Ferenc folytatják álmát. 

több mint 30 év alatt sok vásárlót tehettünk boldoggá az általunk forgalmazott órákkal. Ami a legnagyobb örömet jelenti számunkra, hogy már felnőtté vált gyermekeiket is viszont üdvözölhetjük üzletünkben, karjukon a következő generáció csemetéivel.

Azóta is sokak számára egy biztos pontot igyekszünk képviselni a gyorsan változó világban. Nagy gondot fordítunk arra, hogy vásárlóinkat üzletünkben és weboldalunkon keresztül szakmai tudásunkkal, tapasztalatunkkal segítsük a választásban, hogy a lehető legjobb órát választhassák maguk vagy ajándékozottjaik számára. 

 

Víziónk

Valódi óramárkák képviselete, bemutatása, népszerűsítése:

 1. Tradicionális szemlélet: ár-érték arány, konzervatív értékrend, ahol a minőség számít 
 2. Sport, sportosság: 40 év karate és 15 év Iaidó valamint edzői múlt biztosíték a sportórák szakértő szemmel való megközelítéséhez 
 3. Gépész (mérnöki) gondolkodás: hatékonyság, egyszerűség, rugalmasság, megoldásra való törekvés (pl.: szerviz téren is)
 4. Folyamatosan új minőségi márkák felkutatására és bevezetésére való törekvés: A nyíregyházi lakosok először üzletünkben foghattak kezükbe, nézhették meg közelebbről, ismerhették meg az OMEGA, TAG-HAUER, ROAMER, SECTOR, FESTINA, LONGINES, RADO, EDOX, DOXA, CANDINO, MARVIN, SEIKO, CITIZEN, ORIENT, JAGUÁR, CLYDA, PULSAR, LORUS, CASIO óramárkákat. Bár ma már egyre kevesebb új óramárka érkezik hazánkba, azért igyekszünk kitartani e mellett a törekvésünk mellett. Jelenlegi hazánkban új, feltörekvő fiatal minőségi óramárka üzletünkben a Pierre Lannier (Francia) és a DELBANA (Svájci) órák.
 5. Japán iránti szenvedélyes szeretet: ahol a finoman sportos elegancia párosul a minőség, precizitás, letisztultság igényével, és ahol a tradíció, a tökéletességre való érzékenység harmóniája mellett a modernség, a folyamatos megújulásra való törekvés is jól megfér.

 

Ezzel az időtálló bizalommal állunk rendelkezésére és látjuk viszont üzletünkben!

Kazincziné Batta Mónika és Kazinczi Ferenc

 

Scroll to top