SEIKO

 Fő koncepció:

Minden szegmensre kiterjedő töretlen fejlesztés, állandó megújulás igénye, minőség, letisztultság, szerénység, a japán hagyományok tisztelete.

Szerénytelenség lenne a SEIKO óramárkáról bármilyen rövidített összefoglalót írni. Történetének mérföldkövei, töretlen fejlődése, filozófiája a hivatalos hazai képviselet honlapján olvasható. https://seikoboutique.hu/blog/seiko-orokseg-01/

Számunkra, a SEIKO az abszolút első japán óramárka.

A SEIKO elismertséget szerzett nemcsak Európában, de világszerte. Kiváló ár-érték arányú termékeivel a vásárlók széles tömegének kínál tökéletes megoldást a hétköznapi, a lezser sportos, sportosan elegáns, elegáns, egyedi alkalmakkor viselhető modelleken át egészen a felső kategóriás prémium és luxus modellekig.

A termék paletta e cél érdekében alakult.

Változatos formavilág, saját mérnökök által tervezett általános és egyedülálló óraszerkezetek, óratokok és láncok, a cég hagyományait és a tradicionális japán kézművesség tökéletességét alkalmazó megoldások széles tárházát kínálva, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletest. Világra szóló egyedi szabadalmakkal, védett technikai megoldásokkal fűszerezve. Ezek a fejlesztési koncepciók, néhány apróbb technikai részlet ismertetésével az alábbiak:

SEIKO család

ALAP kategória

Nemesacél tok, nemesacél fém csat tömör láncszemekkel, bőr óraszíj általában hardlex vagy zafír üveg, lumibritos indexek és mutatók, változatos szerkezetekkel

 • analóg kvarc
 • chronograph kvarc 

 
5 SPORT automata

50 év folyamatos fejlesztése a mechanikus órák kedvelőinek új külsőben:

 • Kézi és automatahúzású,
 • 41 órás járástartalékkal rendelkező
 • 24 köves naptár/dátumos szerkezet
 • nemesacél óratok,
 • fémcsat, bőrszíj vagy nátó szíj,
 • modellenként változó, 10bar vízállósság,
 • menetes üveg (látvány) hátlap,
 • egy irányba forgatható lünetta a gyors időmérésre,
 • Lumi Brite számlap indexek a gyengébb fényviszonyokban is kényelmes időleolvasáshoz.

A SEIKO 5 automata szerkezetek 50 év folyamatos fejlesztés és piaci háttérrel rendelkeznek, ami a világ egyik legstabilabb automata szerkezetei közé tartoznak.

 

A SEIKO további családjairól általánosan elmondható, a magas fokú kidolgozottság, a felhasznált anyagok kiváló minősége, a tapintás adta kellemes érzet, a jó ránézni és viselni érzés. Ezek az órák egyedileg sorszámozottak, megtestesítik a SEIKO minden szegmensre kiterjedő, töretlen fejlesztéseit, az állandó megújulás igényét, a minőséget.

 

ELITT kategória

SEIKO Premier

A klasszikus és a modern tökéletes harmóniája.

A sorozat darabjai elegáns, üzleti kísérőként funkcionálnak, különlegesen vékony felépítésükkel, változatos szerkezeteikkel.

 • normál kvarc,
 • analóg-kvarc szerkezet, stopperes-ébresztős funkcióval,
 • analóg-kvarc szerkezet 2100ig intelligens naptárral,
 • automata kinetic szerkezet alvó (akár 4 év járástartalék), intelligens naptár funkció 2100-februárig.

SEIKO Prospex

Az otthonülőknek, a sport és a víz – föld – levegő kalandok szerelmeseinek minden élményhez a megfelelő órát kínálja. Széles forma és szerkezeti megoldásokkal. Több év kutatómunka alkalmazott eredményeivel. Változatos  formavilág, széles óraszerkezeti palettával, az egyszerű kvarc szerkezettől a bonyolultabbakig mindenki megtalálja a hozzá illő órát.

SEIKO Pressage

A Pressage kollekcióban az évszázadok alatt kialakult harmóniára törekvő esztétikai érzék és a hagyományos kézművesség kifinomult tökéletessége jelenik meg a precíziós óraszerkezeteken keresztül. Tökéletes szépséget, minőséget, tartósságot biztosítva.

 

FELSŐ kategória

SEIKO Astron   

A sokat utazó üzletembereknek tervezve, a világ első GPS solar karórája. GPS műholdak időjelét veszi, így mindig az adott helyhez tartózó pontos időt mutatja. Az órában egy apró a SEIKO által fejlesztett, alacsony energia felhasználású GPS modul található. A repülőgépből kiszállva egyetlen gombnyomással megtudhatjuk a helyi időt.

A SEIKO ezzel a modellel kiszélesítette egy óra által nyújtható szolgáltatás határait, egy új világszabványt felállítva az elektronikus óragyártásban.

 

PRÉMIUM kategória

Grand SEIKO

A SEIKO márka csúcsa minden tekintetben már igazi luxus kategória.  A 36600 fél-lengés számú mechanikus szerkezetek, -3/+5 másodperc napi tűréssel bírnak, lekörözve a svájci kronométerminősítési etalont.

A Spirg Drive szerkezetek is a SEIKO kizárólagos technológiai megvalósításai közé tartoznak, a mechanikus szerkezetek szépségét egyesítik a kvarc szerkezetek pontosságával. Ezen szerkezetek másodperc mutatója folyamatosan, sikló mozdulattal „úszik” körbe a számlapon, mely megvalósításhoz 230 szabadalom született. Egyedülálló, jelenleg a világon nincs más, aki hasonló elven működő típust elő tudna állítani.

https://www.youtube.com/watch?v=eoMcXxMsDt8

 

LUXUS (befektetési) kategória

SEIKO Credor

A SEIKO töretlen fejlődését és kitartását a hagyományok mellett, semmi sem mutatja jobban, hogy a 150 éves múlttal rendelkező SEIKO napjainkra a luxus, sőt, a befektetési kategóriába sorolható óramodellt állít elő, aminek értéke az idővel egyre nő.

A SEIKO Credor órákból, minden évben maximum 5 darab készül. A Credor előállításán, a tervezéstől, a kivitelezésig külön mérnöki team dolgozik, akik a későbbiekben is minden darabért fellelőséget vállalnak. Több óraszerkezeti alkatrészét saját újítású szabadalom védi, kézzel készül, egyedi tradicionális Japán technológiákat, a lakkozáson át, a kerámián, ötvös munkán és nemesfémek, gyémánt berakásokon keresztül, a speciális hangadási technológia kifejlesztéséig és még számtalan megoldást alkalmazva állítja elő modelljeit.

Egy videó többet mond ezer szónál: 

https://youtu.be/h0Lwn0yIFwU

Scroll to top