Mentsük meg az állatokat

Üzletünkben minden eladott órából állatmentő civil személyeket, magán szervezeteket támogatunk.

Hitünk szerint az állatoknak hatalmas szüksége van az ember jó szándékú támogatására, gondoskodására, főként a macskák és kutyák számára, hiszen ők ősidőktől szoros kapcsolatban élnek velünk. Hasznuk az emberiség fejlődésében, életben maradásában felbecsülhetetlen (volt). A kutyák hűségükkel védelmezték őseinket a fenevadak támadásaitól, míg a macskák (vidéken máig) a rágcsálók és kisebb madarak természetes ellenségeként védelmezték az értékes magtárakat, hogy őseink ne halljanak éhen a zord időszakokban sem, valamint a csúszómászók és a rovarok vadászásával védelmeztek bennünket a különböző fertőzésektől, veszedelmektől.

A túlnépesedésünkből adódó egyre növekvő elvárosiasodás, a tömegközlekedés, a mind sűrűbb úthálózatok kiépülése a körülöttünk és velünk szoros kapcsolatban élő kisállatok életére nagymértékben kihatott. A modern ember a hozzá mindig hű társak igényét már nem tartja fontosnak és egyre inkább kiszorítja őket az életéből. Az evolúciós változás ezt az elhidegülést nem képes ilyen gyorsan lekövetni, amit, ezek a máig hű és gondoskodni kívánó kisállatok nem értenek. Mint ahogy azt sem, miért bánnak velük sokszor kegyetlenül. A városiasodás és az ezzel szoros kapcsolatban álló felgyorsult élet az emberi pszichére is nagymértékben kihat, ami napjainkra különböző eltorzult viselkedésekben mutatja meg romboló hatását. Egyre nő az elmagányosodás és az abból kialakuló depresszív sérülések aránya, ami frusztrációhoz és sok esetben tettlegességhez vezethet, amit kezdetei fázisban gyakran ezeken az ártatlan életeken vezetnek le. A probléma súlyosságát mutatja, hogy egyre gyakrabban találkozunk sérült, megkínzott, bántalmazott kisállatokkal.

Tartozunk feléjük annyival, hogy életterük drasztikus csökkenése miatt, amit mi emberek idéztünk elő, gondoskodunk róluk. Az elmagányosodás mellékhatásaitól óvhatjuk meg magunkat az örökbefogadással vagy mentéssel és gondoskodással ismét társra lelhetünk bennük. Egy kisállat simogatása bizonyítottan csökkenti a stresszt, vérnyomást és az ezekkel járó betegségek súlyosságának, kialakulásának esélyét. 

Az ivartalanítás támogatásával azon vagyunk, hogy az embernek ősi hűséget esküdött kisállatok beszűkült  életterük miatt, emberi beavatkozással, a túlszaporulat tervezett kordában tartásával, kevesebb konfliktust okozzanak ebben az érzékeny kapcsolatban. Az állatvédő magán szervezetek és civil személyek, fáradságot nem ismerve, legtöbbször főállásuk mellett, sokszor önerőből, szinte 0-24 órában ezen dolgoznak.

Mint magánszemély, a kisállatokon (és ezzel együtt magunkon) úgy segíthetünk, hogy a saját életterünkből visszaadunk keveset az őket megillető helyből, hogy ezzel a régi ősi rend és egyensúly visszaállhasson, amit ők szeretetükkel és töretlen hűségükkel hálálnak meg.  

Ebben a munkában kívánunk részt venni azzal, hogy az óráink eladásából támogatunk több állatvédő civil szervezetet és magán személyt. Miközben mi magunk is törődünk az utcákon kóborlókkal és jelenlegi cicáinkat is az utcáról mentettük. Egy tricolor, a mentéskor magasvemhes cicalányt Nanát, aki 5 pici cicának adott a lakásunkban életet, akik aztán boldogsággal ajándékoztak meg néhány rokonunkat, ismerősünket. Az egyik kölyköt Szemikét megtartottuk, hogy társa legyen anyukájának. Azóta mindenki ivartalanítottan éli boldog benti cicaéletét. 

Nana
Szemi

 

 

 

 

 

 

Támogató óravásárlás:

Óravásárlásával mostantól támogathatja az Ön által támogatni kívánt állatvédő civil szervezetet, magán személyt, úgy, hogy jelzi felénk óravásárláskor, a teljes (nem kedvezményes) vételárból kinek szeretne felajánlást küldeni, mi pedig az összeg átutalásáról visszaigazolást küldünk Önnek.

Valamint, az üzletünkben kihelyezett adományládában is köszönjük aki ezúton kívánja támogatni tevékenységünket! 

 

További kérdéssel hívjon +36302058160 vagy keressen személyesen nyíregyházán a Tempus Óraszaküzletben.

Rendszeresen támogatottak:

Időnként támogatottak:

Olykor támogatottak:

Néhány kép a támogatottak mentettjeiből:

  

 

 

Scroll to top